منتشر شده در سایت سایت استان خراسان شمالی (http://khsh.basij.ir)

خانه > سامان یافتن جامعه در گروی رابطه محکم میان ولی فقیه و مردم

دوشنبه 13 شهريور 1396
printpdf
print

سامان یافتن جامعه در گروی رابطه محکم میان ولی فقیه و مردم

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج گرمه گفت: در بینش تشیع، ولی فقیه جانشین امام است، سامان یافتن جامعه بستگی کامل به روابط محکم و حسنه بین مردم و ولی فقیه دارد، و هنگامی ولی فقیه می تواند جامعه را به سوی تکامل همه جانبه سوق دهد که از پشتیبانی محکم مردمی برخوردار باشد.

به گزارش پایگاه خبری سپاه استان خراسان شمالی، سرگرد هادی نعیمی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گرمه در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به رابطه ولی فقیه با مردم گفت: مساله پیوند و ارتباط آگاهانه و در عمل، در مساله امام وماموم و از مهم ترین بحث های ولایت فقیه است.

فرمانده ناحیه بسیج گرمه ادامه داد:  اطاعت محکم و عمیق از رهبر، نشانه چنین پیوندی است که بدون آن، ولایت فقیه برقرار نمی شود، و حکومت اودر مقام اجرا و توسعه در ابعاد گوناگون، درمانده خواهد شد.

وی بیان داشت: بدون تردید، مردم برای سامان دادن به شئون مادی و معنوی خود به رهبر شایسته نیاز دارند، و سامان یافتن جامعه بستگی کامل به روابط محکم و حسنه بین مردم و رهبر دارد، در اسلام از این دو به «امام و ماموم » تعبیر می شود.

سرگرد نعیمی به نقش مردم در تحقق ولایت فقیه پرداخت و افزود: در زمینۀ نقش «تثبیتی» یا «اثباتی» مردم در تحقق ولایت فقیه نظریه های متعددی مطرح شده است؛
1- نظریۀ ولایتِ غیر استقلالیِ فقیه یا نظریۀ ولایتِ انتخابی:
بر اساس این نظریه، منشأ حکومتِ اسلامی، مردم هستند، لذا در تحققِ زعامت ولیّ فقیه نقش اصلی را ایفا می کنند.

2- نظریه ولایت استقلالی فقیه یا نظریه ولایت انتصابی:
طبق این نظریه، حکومت امری الهی بوده و مردم در آن حقی ندارند، به همین دلیل فقیه جامع الشرایط، قبل از انتخاب مردم یا نمایندگان ایشان، دارای مقام ولایت است؛ این دیدگاه معتقد است: تأثیر حضور مردم در صحنۀ عمل واظهار رأی آنان در قلمرو فکر، نه تنها ضامن اجرای ولایت فقیه است، بلکه مایۀ موفقیت اصل دین و حاکمیت قرآن و زمام داری پیامبر اکرم (ص) و رهبری امامان معصوم(ع) می باشد.

3- دیدگاه امام در مورد نقشِ مردم در تحقق ولایت فقیه و ارتباط آن با نظریۀ احتیاطی:
بی تردید، نظرِ امام (ره) در مورد نقشِ مردم در تحققِ ولایت فقیه، مطابقِ نظریۀ فقیهِ استقلالی است و ایشان در بیانات خویش به این مهم، کاملاً اشاره کرده اند. نقش نظریۀ ولایت مطلقه امام (ره) و همگونیِ اختیاراتِ حکومتیِ فقیهِ جامع الشرائط با پیامبر (ص) و ائمه معصومین (ع) و منشأ الهیِ این اختیارات، دلالت بر این دارد که منصبِ حکومت و اختیارات حاکم از سوی خدا است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: قانون اساسی جمهوری اسلامی درباره‌ی مشروعیت، ولایت و رهبری جامعه را از آن «فقیه منتخب» می‏داند. فقیه منتخب مردم از مشروعیت الهی و نیز مردمی، برای حکومت کردن برخوردار است. این اصطلاح (فقیه منتخب) ترکیبی است از واژه‌ی «فقیه» و واژه‌ی «منتخب». «فقاهت» مشروعیت الهی می‏آورد، همان طور که «انتخاب» مشروعیت مردمی را در پی خواهد داشت. فقیه غیر منتخب حق حکمرانی ندارد، همچنان که فرد منتخب غیر فقیه نیز حکومتش مشروعیت ندارد./انتهای پیام

دسته بندی نواحی: 
جرمه
http://khsh.basij.ir/node/43724